Zalai polgárőrök oltópontokon

2021. november 22. 14:55

Hétfőn reggel fél nyolc körül érkezett a riasztás a kormányhivatalból Horváth Róberthez, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökéhez - a Zala Megyei Védelmi Bizottság illetékese a polgárőrök segítségét kérte a zalaegerszegi és a nagykanizsai kórházban, valamint a rendelőintézetekben kijelölt oltópontokon megnövekedett feladatok ellátására.

20211122-oltopontzalaMár a rendkívüli oltási akció indulásakor kiderült, mindkét városban örvendetesen nagy létszámban jelentek meg az oltásra várók , eligazításuk, kiszolgálásuk a rendelkezésre állónál nagyobb erőt igényelt, s ki másra számíthattak volna, mint a polgárőrökre, akik már segítettek korábban is az oltópontokon.
Zalaegerszegen Sándor Dénes, a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület elnöke rövid időn belül 4 fővel (Sebestyén Ferenc, Zsáli Péter, Sándor Dénesné és Sándor Dénes) már az oltópont mindhárom beléptetési pontján szolgálatba álltak. Ügyeltek a biztonsági előírások (maszk, távolságtartás, stb) betartására, ellátták a sorban állókat a megfelelő kitöltendő dokumentummal, segítettek azt értelmezni, útbaigazították a jelentkezőket. Nagy volt a forgalom, az oltásra várók délelőtt körülbelül 1 órai sorban állás után kapták meg a vakcinát, folyamatosan 80-100 polgár várakozott a rendelőintézet előtt felállított sátornál - az időpontra érkezetteket más oltóponton látták el. Az már biztos, hogy kedden is igényt tartanak a polgárőrök segítségére, de ha kell, mint Sándor Dénes hangsúlyozta, egész héten helytállnak.
A nagykanizsai oltópontokon hétfőn a helybéli polgárőrök teljesítettek szolgálatot, keddre viszont a pacsaiak vállalták el, hogy segítenek.

szöveg és fotó: Fincza Zsuzsa